Лимонна кислота ХАРЧОВА

Лимонна кислота

Лимонна кислота

використовується в харчовій промисловості в якості синтетичного антиоксиданту та регулятора кислотності (Е330), стабілізатора забарвлення, каталізатора гідролізу, а також синергіст антиокислювачів. Даний хімічний продукт, широко застосовується в напоях з метою надання їм нотку свіжості. Лимонна кислота володіє приємним кислим смаком. Одним з основних характеристик лимонної кислоти, є властивість охороняє продукти від впливу важких металів.
Зовнішній вигляд: безбарвні кристали або білий порошок.
Харчова лимонна кислота виходить за допомогою ферментації цукровмісних середовищ (бурякова маса, цукор-пісок) грибом Aspergillus niger. Харчова лимонна кислота легко розчиняється у воді та спирті.

Хімічна формула: С6Н8О7•H2O.       Сертифікат

Застосування.
Лимонну кислоту харчову використовують у кондитерській, консервній, пиво-безалкогольної та інших галузях харчової промисловості.

Вимоги безпеки
Лимонна кислота не горюча, пожежо- та вибухобезпечна, не токсична.

Упаковка, транспортування та зберігання
Лимонну кислоту випускають тільки в упакованому вигляді:
- Реалізована через роздрібну торгову мережу - у дрібній фасовці масою 5-100г;
- Призначена для підприємств харчової та інших галузей промисловості - у великій фасовці масою 10-40 кг: мішки з льоно-джуту-кенафних тканин з віскозні нитками або напівлляних продуктові; ящики з гофрованого картону.
Всередину мішків або ящиків повинні вставлятися мішки-вкладиші з поліетиленової плівки, які після заповнення їх продуктом, повинні бути герметично закриті шляхом зварки.

Лимонна кислотаЛимонну кислоту транспортують усіма видами транспорту. Лимонну кислоту зберігають у закритих складських приміщеннях на дерев'яних стелажах або піддонах при відносній вологості повітря не більше 70%.

Гарантійний термін зберігання продукту - 1 рік з дня виготовлення, при упакуванні в ящики з гофрованого картону - не більше 6 місяців.

Органолептичні та хімічні показники лимонної кислоти ГОСТ 908-79
Найменування показника Норма для марки
Екстра Вищий Перший
Зовнішній вигляд та колір Безбарвні кристали або білий порошок без грудок; для кислоти першого гатунку допускається жовтуватий відтінок
Смак Кислий, без стороннього смаку
Запах Розчин кислоти концентрації 20 г/дм³ в дистильованій воді не повинен матизапаху
Структура Сипуча та суха, на дотик не липка
Масова частка лимонної кислоти в перерахунку на моногідрат, %
не менше
не більше

99,5
101,0

99,5
 

99,5
 
Колір, одиниці показника кольоровості розчину йодної шкали, не більше
4 6 10
Масова частка золи, %, не більше
0,07 0,10 0,35
Масова частка вільної сірчаної кислоти, %, не більше
0,01 0,01 0,03
Масова частка миш'яку, %, не більше
0,00007 0,00007 0,00007
Масова частка сульфатної золи, %, не більше
0,1 - -

Лимонна кислота харчова повинна витримувати проби на свинець, мідь, цинк, олово з сірководнем; наоксалати з уксуснокислий кальцієм, на барій з сірчаною кислотою; на фероціанідами з хлорним залізом; сорту"Екстра" - на сульфати з хлористим барієм; на легкообугліваемие речовини з сірчаною кислотою і на залізо з1,10-фенантроліном.

Вимоги безпеки лимонної кислоти
Ступінь токсичності  
Основні властивості та види небезпеки
Основні властивості  
Вибухо- та пожежонебезпека Лимонна кислота харчова не горюча, пожежо- та вибухобезпечна.
Небезпека для людини Не токсична. При роботі слід дотримуватися правил особистої гігієни та застосовувати індивідуальні засобизахисту (респіратори типу "Лепесток" або УК-8, захисні окуляри, халат, косинку або ковпак, гумові рукавички).
Засоби індивідуального захисту  
Необхідні дії в аварійних ситуаціях
Загального характеру  
При витоку, розливі та розсипу  
При пожежі  
Нейтралізація  
Заходи першої допомоги  

ТОВ “Компані “Плазма”® здійснює постачання синтетичних харчових добавок зі складу у Харкові у строки та за доступними цінами, на вигідних для Вас умовах.

Контактна інформація:
Тел.: +38 (057) 750-70-75, (050) 402-50-58, (067) 620-06-27, (093) 863-19-23, (057) 781-37-38, (057) 714-13-40, (057) 714-13-43
E-mail: genya_t@yahoo.com

ТОВ “Компані “Плазма”
61108, Україна, м.Харків
Тел.: +38 (057) 750-70-75, (050) 402-50-58, (067) 620-06-27, (093) 863-19-23, (057) 781-37-38, (057) 714-13-40, (057) 714-13-43
E-mail: genya_t@yahoo.com