Сода харчова (натрій двовуглекислий, бікарбонат натрію, гідрокарбонат натрію)

Сода харчова

Сода харчова

- призначається для хімічної, харчової, легкої, медичної, фармацевтичної промисловості, кольорової металургії та роздрібної торгівлі.

Хімічна формула: NaHCO3.       Сертифікат

Вимоги безпеки
Сода харчова не токсична, пожежо- та вибухобезпечна, за ступенем впливу на організм відноситься до речовин 3-го класу небезпеки. Сода харчова представляє собою дрібнокристалічних порошок, який при потраплянні на слизові оболонки викликає роздратування.

Натрій двовуглекислий, Бікарбонат натріюУпаковка, транспортування та зберігання
Соду харчову упаковують в чотирьох-, п'ятишарові паперові мішки, а також в спеціалізовані м'які контейнери разового використання з поліетиленовим вкладишем.

Соду харчову (натрій двовуглекислий, бікарбонат натрію, гідрокарбонат натрію) транспортують усіма видами транспорту (крім повітряного) у критих транспортних засобах. Допускається транспортування двовуглекислого натрію автомобільним транспортом навалом з використанням спеціалізованого транспорту (типу Муковоза) або в спеціально виготовлених ємностях з нержавіючої сталі. Спеціалізовані м'які контейнери транспортують залізницею відкритим рухомим складом вагонними відправками без перевалок, з навантаженням і вивантаженням на під'їзних шляхах відправника вантажу (вантажоодержувача).

Соду харчову зберігають у закритих складських приміщеннях. Заповнені спеціалізовані м'які контейнери зберігають як в критих складських приміщеннях, так і на відкритих майданчиках, у 2-3 яруси по висоті.

Гарантійний термін зберігання продукту - 1 рік з дня виготовлення.

Фізико-хімічні показники* харчової соди ГОСТ 2156-76
Найменування показника Норма для сорту
Перший Другий
Зовнішній вигляд Кристалічний порошок білого кольору, без запаху
Масова частка двовуглекислого натрію (NaHCO3), %, що не менш** 99,5 99,0
Масова частка вуглекислого натрію (Na2CO3), %, не більше** 0,4 0,7
Масова частка хлоридів у перерахунку на NaCl, %, не більше** 0,02 0,04
Масова частка миш'яку (As), %, не більше Витримує випробування
Масова частка не розчинних у воді речовин, %, не більше Витримує випробування
Масова частка заліза (Fe2+), %, не більше** 0,001 0,005
Масова частка кальцію (Ca2+), %, не більше 0,04 0,05
Масова частка сульфатів у перерахунку на SO42-, %, не більше 0,02 0,02
Масова частка вологи, %, не більше 0,1 0,2
* - Вимоги даного стандарту є обов'язковими, крім пп. 8, 9, 10 таблиці.
** - Норми за показниками пп. 2, 3, 4 і 7 дані в перерахунку на суху речовину.

Вимоги безпеки харчової соди
Ступінь токсичності -
Основні властивості та види небезпеки
Основні властивості Дрібнокристалічний порошок білого кольору, без запаху.
Вибухо- та пожежонебезпека Пожежо- та вибухобезпечний. Негорючий. При нагріванні може розкладатися з утворенням токсичних газів. Ємності можуть вибухати при нагріванні.
Небезпека для людини Сода харчова небезпечна при попаданні на шкіру та в очі. При попаданні на слизові оболонки викликає подразнення. При постійній роботі в атмосфері, забрудненої пилом двовуглекислого натрію, може виникнути подразнення дихальних шляхів. При пожежі можливі опіки.
Засоби індивідуального захисту Захисний загальновійськовий костюм Л-1 або Л-2 у комплекті з промисловим протигазом з патронами А, В. маслобензостойкой рукавички, спеціальне взуття. При спалах - вогнезахисний костюм у комплекті з саморятівником СПІ-20. Спецодяг, запобіжні пристосування.
Необхідні дії в аварійних ситуаціях
Загального характеру Відвести вагон у безпечне місце. Ізолювати небезпечну зону в радіусі не менше 100 м. відкоригувати вказане відстань за результатами хімразведкі. Видалити сторонніх. Дотримуватися заходів пожежної безпеки. Не палити. Потерпілим надати першу допомогу.
При витоку, розливі та розсипу Повідомити в ЦСЕН. Не торкатися до пролитої або прокидалося речовині. Не допускати попадання речовини у водоймища, підвали, каналізацію.
При пожежі У зону аварії входити в захисному одязі і дихальному апараті. Гасити тонкорозпиленою водою, повітряно-механічною піною з максимальної відстані.
Нейтралізація Засипати піском або іншим інертним матеріалом. Випалити територію (окремі осередки) при загрозі попадання в грунтові води. Викликати фахівців для нейтралізації.
Заходи першої допомоги Викликати швидку допомогу. Свіже повітря, спокій, тепло, чистий одяг. Очі та слизові промивати водою не менше 15 хвилин.

ТОВ “Компані “Плазма”® здійснює поставки соди харчової в мішках та в пачках зі складу у Харкові у терміни та за доступними цінами, на вигідних для Вас умовах.

Контактна інформація:
Тел.: +38 (057) 750-70-75, (050) 402-50-58, (067) 620-06-27, (093) 863-19-23, (057) 781-37-38, (057) 714-13-40, (057) 714-13-43
E-mail: genya_t@yahoo.com

ТОВ “Компані “Плазма”
61108, Україна, м.Харків
Тел.: +38 (057) 750-70-75, (050) 402-50-58, (067) 620-06-27, (093) 863-19-23, (057) 781-37-38, (057) 714-13-40, (057) 714-13-43
E-mail: genya_t@yahoo.com