Сорбінова кислота (2,4-гександіенова кислота)

Сорбінова кислота

Сорбінова кислота

одноосновна ненасичена карбонова кислота аліфатичного ряду. Сорбінова кислота - це харчова добавка, синтетичний консервант (Е200), являє собою слабо пахнуть, кислуваті на смак моноклініческіе безбарвні кристали, нерозчинні у воді. Кристали сорбінової кислоти добре розчинні у спирті.

Сорбінова кислота застосовується з метою консервації та запобігання пліснявіння безалкогольних напоїв, соків плодовоягідних, хлібобулочних кондитерських виробів (мармелад, джеми, варення, креми), а також зернистої ікри, сирів, напівкопчених ковбас та при виробництві згущеного молока для запобігання його потемніння (перешкоджає розвитку шоколадно-коричневої плісняви). Так само застосовується також для обробки пакувальних матеріалів для харчових продуктів.

Хімічна формула: C6H8O2.       Сертифікат

Сорбінова кислотаОсобливості сорбінової кислоти:
- висока антимікробна дія;
- не змінює органолептичних властивостей харчових продуктів;
- не є токсична;
- не виявляє канцерогенних властивостей;
- надає сприятливу біологічну дію на організм (підвищує імунологічну реактивність та детоксикуючу здатність організму);
- дозволяє збільшити термін зберігання харчових продуктів.

Фізико-хімічні показники сорбінової кислоти:
Міжнародна назва: Sorbic Acid;
Інші найменування: 2,4-гександіенова кислота, 2,4-Hexadienoic Acid;
CAS No: 110-44-1;
Молекулярний вага: 112,13;
Щільність: 1,204 г/см³ (при 20° С);
рКа: 4,77 (при 25 °С);
Розчинність (г в 100мл розчинника): у етанолі - 12,9, діетиловому ефірі - 5,0, ацетоні - 9,2, бензолі - 2,3, оцетової кислоті - 12,0, воді - 0,16, ССl4 - 1,3;
Температура плавлення: 134° С;
Температура кипіння: 228° С;
Температура спалаху (у відкритому тиглі): 126,7° С;
Чистота: не менше 99%;
Миш'як: не більше 3 мг/кг;
Важкі метали (Pb): не більше 10 мг/кг;
Вміст води: не більше 0,4%;
Залишок після спалювання: не більше 0,1%;
Умови зберігання: у провітрюваному сухому приміщенні.

Сорбінова кислота дозволена для застосування в усіх країнах світу. Допустиме її вміст у харчових продуктах складає від 0,1 до 0,2%. Внаслідок безсумнівною гігієнічної безпеки, всюди у світі спостерігається тенденція збільшення використання cорбіновой кислоти замість інших, менш перевірених консервантів. Її дія спрямована проти цвілевих грибів, дріжджів та бактеріальних форм, перешкоджаючи утворенню мікотоксинів.

ТОВ “Компані “Плазма”® здійснює постачання синтетичних харчових добавок зі складу у Харкові у строки та за доступними цінами, на вигідних для Вас умовах.

Контактна інформація:
Тел.: +38 (057) 750-70-75, (050) 402-50-58, (067) 620-06-27, (093) 863-19-23, (057) 781-37-38, (057) 714-13-40, (057) 714-13-43
E-mail: genya_t@yahoo.com

ТОВ “Компані “Плазма”
61108, Україна, м.Харків
Тел.: +38 (057) 750-70-75, (050) 402-50-58, (067) 620-06-27, (093) 863-19-23, (057) 781-37-38, (057) 714-13-40, (057) 714-13-43
E-mail: genya_t@yahoo.com