Молочна кислота (α-оксіпропіонова кислота, 2-гідроксіпропіонова кислота)

Молочна кислота

Молочна кислота

- у чистому вигляді безбарвні кристали, але через високу гігроскопічності зазвичай використовують її концентровані водні розчини, які представляють собою безбарвні або злегка жовтуваті сиропоподібних прозорі рідини з кислим смаком та слабким специфічним запахом. Молочна кислота належить до α-гідроксікислоти (АГК/AHA), не токсична. Слабка кислота, розчиняється у будь-яких співвідношеннях у воді, спирті, ефірі та гліцерині.
Виходить шляхом зброджування цукровмісної та лактозосодержащего сировини молочнокислими бактеріями.
У промисловості молочну кислоту отримують гідролізом 2-хлорпропіоновой кислоти та її солей або лактонітріла з подальшим утворенням ефірів, виділення та гідроліз яких призводить до продукту високої якості.

Щільність 1,209 г/мл. Температура плавлення 18° C, температура кипіння 122° C.

Хімічна формула: С3Н6O3

Оксіпропіонова кислотаЗастосування молочної кислоти.
Застосовується для уїдливого фарбування у фарбувальній та шкіряному виробництвах, у бродильних цехах як бактерицидний засіб, а також для отримання пластифікаторів.
Кислота молочна харчова ГОСТ 490-79 у харчовій промисловості використовується як консервант та антиоксидант (харчова добавка E270) у виробництві продуктів переробки плодів та овочів, кондитерських виробів, пива та безалкогольних напоїв, хліба та борошняних виробів, а також у виробництві сирів (в силу своєї малої кислотності).
У ветеринарії та птахівництві застосовують як прижигающий засіб, а також розпилену у формі аерозолю молочну кислоту застосовують для дезінфекції повітря в інкубаторах, пташниках та телятниках.
У медицині використовується для отримання ліків.
Молочна кислота та її солі широко застосовується у виробництві різних косметичних засобів т.к. завдяки своєму сильному біологічній дії проникає через епідермальний бар'єр та активно впливає на фізіологічні процеси в усіх шарах шкіри за рахунок стимуляції репаративних процесів у відповідь на ушкодження.

Фізико-хімічні показники молочної кислоти ГОСТ 490-79:
Найменування показника Норма
Тест на молочну кислоту Витримує випробування
Масова частка молочної кислоти, %, не менше 47,5
Масова частка золи, %, не більше 0,3
Масова частка заліза, % або мг/кг, не більше 0,001 або 10,0
Масова частка сульфатів, %, не більше 0,25
Масова частка хлоридів, %, не більше 0,2
Проба на редуцирующие речовини Витримує випробування
Проба на легкообвуглюваємие речовини Витримує випробування
Проба на лимонну, щавлеву, фосфорну та винну кислоти Витримує випробування
Вимоги безпеки молочної кислоти ГОСТ 490-79:
Масова частка свинцю, мг/кг, не більше 5,0
Проба на ціаніди Витримує випробування

Молочна кислота нетоксична, пожежо- та вибухобезпечна.
За ступенем впливу на організм людини молочна кислота ставитися до речовин малонебезпечних - четвертого класу небезпеки.

Упаковка, транспортування та зберігання.
Молочну кислоту транспортують у критих транспортних засобах відповідно до правил, що діють на відповідному виді транспорту.
Молочну кислоту зберігають у тарі виробника у закритих та затемнених складських приміщеннях при температурі не вище 20° C.
Гарантійній термін зберігання - не більше двох років з дати виготовлення.

ТОВ "Компані" Плазма "® здійснює постачання синтетичних харчових добавок зі складу у Харкові у строки та, на вигідних для Вас умовах.

 
  • Контактна інформація: Тел.: +38 (050) 402-50-58, (067) 620-06-27, (067) 696-77-22, (057) 750-70-47
    E-mail: genya_t@yahoo.com
  • Купівля та доставка товарів з Америки, Європи, Азії