Фосфат калію (фосфорнокислий калій)
Фосфат калію
- сіль ортофосфорної кислоти, являє собою кристалічний або гранульований порошок білого кольору, добре розчинний у воді та практично не розчинний в етанолі.Щільність 2,564 г/см³. Температура плавлення - 1640° C.
Хімічна формула: K3PO4
Отримують фосфати калію взаємодією ортофосфорної кислоти з гідроксидом калію або карбонатом калію.
Застосування фосфату калію.
Широко застосовується як компонент рідких миючих засобів (мив, шампунів) для пом'якшення води.
У харчовій промисловості фосфат калію застосовується як харчова добавка Е340 - регулятор кислотності, емульгатор, стабілізатор, вологоутримуючий агент, фіксує забарвлення, посилює дію антиоксидантів. Використовується у таких продуктах, як хлібобулочні та кондитерські вироби, безалкогольні напої, молочна продукція (у тому числі сухе молоко, сухі вершки), супи, бульйони, пасти, соуси, чаї (сухі та швидкорозчинні), сири, м'ясні та рибні вироби, продукти швидкого приготування та інше. Фосфати застосовуються як сілеплавники при виробництві плавлених сирів.
У медицині фосфат калію застосовується для профілактики та лікування гипофосфатемии.
Добавка до рідин для буріння, фарб, інгібітор корозії.
ТОВ “Компані “Плазма”® здійснює постачання хімічної продукції зі складу у Харкові у строки та, на вигідних для Вас умовах.
- Контактна інформація: Тел.: +38 (050) 402-50-58, (067) 620-06-27, (067) 696-77-22, (057) 750-70-47
E-mail: genya_t@yahoo.com