Бензоат натрію (натрієва сіль бензойної кислоти, бензойнокіслий натрій)
Натрію бензоат
(натрієва сіль бензойної кислоти, бензойнокіслий натрій) - вдає із себе порошок білого кольору, який не наділений запахом або має злегка відчутний запах бензальдегіду. Бензоат натрію використовується в харчовій промисловості як консервант (Е211), для м'ясних та рибних виробів, кетчупу, маргарину, майонезу, плодово-ягідних продуктів, напоїв та інших. У тютюнової промисловості бензоат натрію використовується для запобігання пліснявіння курильних та жувальних сортів тютюну. Так само бензоат натрію, як консервант, застосовується в косметичній та фармацевтичній промисловості.Хімічна формула: NaC6H5CO2. Сертифікат
Бензоат натрію - відомий та широко вживаний консервант, який забезпечує захист продуктів від дріжджів, цвілевих грибів та деяких бактерій. Як наслідок, бензоат натрію істотно збільшує термін зберігання продуктів. У рекомендованих дозуваннях бензоат натрію не робить ніякого впливу на смак продукту.
Характеристики бензоату натрію:
- температура плавлення 300° C;
- бензоат натрію стабільний при кип'ятінні;
- ефективність бензоату натрію збільшується у кислому середовищі (рН 3,8 - 4,5);
- дозування: 0,015-0,2%.
Спосіб застосування бензоату натрію
Бензоат натрію розчиняють у питній води (100мл води - 50г бензоату натрію). Розчин додають у продукт. Стадія внесення консерванту визначається технологією виробництва консерванту.
ТОВ “Компані “Плазма”® здійснює постачання синтетичних харчових добавок зі складу у Харкові у строки та, на вигідних для Вас умовах.
- Контактна інформація: Тел.: +38 (050) 402-50-58, (067) 620-06-27, (067) 696-77-22, (057) 750-70-47
E-mail: genya_t@yahoo.com